Vores udflugt til Kalundborg

Kirken med de fem tårne i Højbyen i Kalundborg

Torsdag den 15.september mødtes 16 medlemmer af Senior sailor friske og veloplagte op ved Havnekontoret kl 10 i Kalundborg turen var tilrettelagt af vores medlem Tommy Dinesen.

Jeg skal ikke kunne sige om han også havde tilrettelagt vejret  men flot  var det

Havnedirektøren Bent Rasmussen bød velkommen og inviterede på en kop kaffe med kringle og fortalte os om havnen der var sket meget siden vi der havde haft vores tid enten i JKl færgerne eller i tankskibene på Statolie pieren.

Efter et godt foredrag af havnedirektøren kørte vi i en lejet bus  kl. 11 ud og besøgte pieren på Statolie det var morsomt at besøge den efter for mit vedkommende ikke at havde været der siden 1968. Den vagthavende i komandocentralen fortalte os om arbejdsgangen på olie pieren.

Derefter kørte vi i  bus til Kalundborgs Marineforenings smukke Marinestue hvor vi spiste smørrebrød og fik en tår at drikke.

Derefter gik turen til Røsnæs Fyr en meget smuk køretur Tommy er en god fortæller det er ikke så lidt han ved om området som gammel Borgmester i kalundborg.

Efter en lille times tid på Røsnæs gik turen til Radiofonistationen på halvøen Gisseløre hvor vi blev budt velkommen af Jens Seeberg som bød os på kaffe og småkager.  Han fortalte os om radiostationen virke og udvikling siden den blev bygget i 1927. Antennemasterne på 105 meter blev leveret fra Nakskov skibsværft og blev forlænget til 118 meter i 1954.

Jens Seeberg som var den eneste der var tilbage på stationen besøger også de skibe der anløber Kalundborg og har haft en del samarbejde med ITF Inspektør Morten Bach en god ven af foreningen. 

Efter et hyggeligt møde med Jens Seeberg måtte vi også lige runde den berømte kirke med de fem tårne. Tommy inviterede os derefter hjem til hans smukke gamle hus og have som ligger i højbyen tæt ved kirken til en forfriskning inden vi kørte hjem. der havde vi også fornøjelsen at hilse på hans dejlige hustru Gerda som viste os den skønne have med den pragtfulde udsigt.

Jeg kan vist roligt på alles vegne sige at det var en god tur dejligt at se gamle kollegaer tak for fremmødet og en stor tak til Tommy Dinesen for den dejlig tur som han havde arrangeret for os.

På bestyrelsens vegne

Jørgen

Gruppebillede af alle deltagerne på Røsnæs
Jens Seeberg som modtog os på Radiostationen
Den smukke altertavle i kirken jeg ved ikke om Hans fik syndsforladelse men han ligner en der fik det.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.08 | 16:29

Hej Berill - google 000010026.jpg - 000010027.jpg - 000010028.jpg 000010029.jpg Der er billeder af Brattingsborg. Bygget 1896 - ophugget 1937. Hilsen KE

...
13.08 | 08:50

HELLO . MIN FARFAR SVEND MICHELSEN FRAN ODENSE VAR BRANDMAND PAA ET SKIB, BRATTINGSBORD I 1928 OF TOG AF BAADEN I PORTLAND . ER DER BILLEDE AF DEN BAAD ? TAK

...
01.08 | 08:51

Hey Olle- du skal blot google Elisabeth Boye så er der flere billedser af hende.

...
31.07 | 21:11

Vill järna ha ett bild av Elisabet Boje bygget på 50 talet ca 1000 tdw

...
Du kan lide denne side