Senior sailors møde med Retsudvalget om en flagdag

Formand Werner Woer, Tommy Dinesen, Kurt Bentsen fra Senior sailor og Morten Bach ITF Inspector 3f transport Section.

Gode venner

Hermed et kort referat af mødet med Retsudvalget.

Projektet og ideen fra Pensionist og efterlønsforeningen Senior sailor`s forslag om at gøre den 6. juni (D dag) til officiel dansk flagdag til ære for de danske krigssejlere 1939 - 1945 resulterede i, at en delegation i dag den 23 okt 2014 havde foretræde for folketingets retsudvalg. Tommy Dinesen, Werner Woer og Kurt Bentsen fra " Senior Sailors " og undertegnede deltog i delegationen.

Tommy Dinesen fremlagde på fortræffelig vis argumenterne for forslaget om flagdagen og tanken om staten økonomisk støtter opførslen af en Mindemur i Mindelunden og evt. flytning af Søfolkenes Mindeanker i Nyhavn, til Mindelunden. Et ønske der længe har været rejst af flere krigssejlere og deres efterladte.

Desuden blev der rejst ønske om, at der blev nedsat et udvalg med repræsentanter fra de søfarendes organisationer og rederiforeninger og staten, for at koordinere fremtidige tiltag for at ære de allierede krigssejlers minde.

Retsudvalget lovede at fremsætte et spørgsmål til Ministeren omkring en officiel Flagdag for Krigssejlerne og lovede at se positiv på en økonomisk ad hoc bevilling fra Folketinget til opførelse af en Mindemur med de 1087 navne på Søfolk omkommet i allieret tjeneste, som kan opføres i Mindelunden, samt en evt. flytning af Mindeankeret til samme sted.

Til Retsudvalgets medlemmer havde vi medbragt 20 eksemplarer af Erik kragelunds hæfte om " Operation Overlord " og kopier af Mai Wechselmanns film fra 1995 "Rapport fra de druknede og de glemte" lavet på foranledning af og sponsoreret af Sømændenes SID.

Desuden havde vi udleveret vedhæftede anbefalinger fra 5 organisationer samt en kort historisk oversigt over Krigssejlernes indsats som også er vedhæftet.

Vi mener selv vi fik gjort et godt stykke "arbejde" og fik fremlagt ideen godt.

Nu ser vi frem til at høre noget positivt fra Politikkernes side. Forhåbentligt bakker de op om Senior Sailors projekt.

Mvh og god Weekend

Morten Bach

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.10 | 14:27

Desværre døde min svoger i lørdags. Så jeg kan ikke vise ham billedet. Men tak for hjælpen. Hans navn var Carl Johan Wiltoft Sørensen, kaldet Calle

...
13.10 | 14:35

Da jeg skulle afmønstre nåede vi ik tidevandet så vi hang på grunden natten pver

...
13.10 | 14:34

Hej jeg har desværre ikke noget foto men jeg husker også at der var en høj meget tynd fyr der dannede par med en tynd lyshåret pige ombord

...
13.10 | 13:41

du kan finde billedt under skibs foto 2
har selv sejlet med Banana fra nybygning

...
Du kan lide denne side