Udflugt til Fregatten Jylland 2014

      Pensionist og Efterlønsklubben ”Senior Sailors Danmark”

 

 

 

 

 

Notat om turen til Fregatten Jylland den 7. maj 2014

 

              Turen til Fregatten Jylland startede fra Svendborg Banegårdsplads kl. 08.00. Vi kom dog lidt senere af sted, da bussen var forsinket på grund af tæt morgentrafik. Videre mod Nyborg, hvor der var opsamling af medlemmer fra Nyborg og Sjælland og til Fredericia busterminal for at få de sidste medlemmer med fra Jylland.

 

              På turen fra Fredericia mod Ebeltoft blev der serveret kaffe, rundstykker og wienerbrød og humøret var højt i forventning om den oplevelse der lå forude.

 

              Vi ankom til Fregatten Jylland kl. ca. 12.30 og blev i centrets informationsbygning, efter at være ”påmønstret”, informeret om Fregattens historie, opbygning og hvordan livet blev levet om bord.

 

              Turen gik derefter til Fregatten hvor vi blev vist rundt af en erfaren guide, som kunne krydre besøget med anekdoter om hændelser og personer om bord, herunder kongelige ture med skibet.

 

              Turen var lidt presset af, at restaurationen havde middagen klar inden vi var nået igennem turen om bord, så da vi omkring kl. 14.00 satte os til bords til en god veltillavet omgang skipperlabskovs havde alle den fornødne appetit til de rigelige mængder der blev serveret. Dertil fik vi en øl/vand og en snaps.

 

              Efter middagen var der tid til en rundgang på Fregatten, et kig ind i værkstedet, hvor alt til skibet bliver lavet og en snak med Troels Kløvedal fra Nordkaperen som lå på centrets område.

 

              Hjemturen var sat til kl. 16.45 og vi var alle klar til afslapning med en kop kaffe og hjemmebagt banankage i bussen hjem. Turen sluttede i Nyborg kl. 20.15.

 

              Alle udtrykte stor tilfredshed med turen og tilsvarende har vi fået i de efterfølgende tilbagemeldinger.

 

              Eneste ankepunkt var vejret. Lunt var det, men det regnede en del da vi ankom, hvilket dog blev vekslet til enkelte byger i løbet af besøget.

 

              Alt i alt en rigtig god tur med gode oplevelser både hvad angår indtrykkene af Fregatten, livet om bord og på det kulinariske plan.

 

             

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.10 | 14:27

Desværre døde min svoger i lørdags. Så jeg kan ikke vise ham billedet. Men tak for hjælpen. Hans navn var Carl Johan Wiltoft Sørensen, kaldet Calle

...
13.10 | 14:35

Da jeg skulle afmønstre nåede vi ik tidevandet så vi hang på grunden natten pver

...
13.10 | 14:34

Hej jeg har desværre ikke noget foto men jeg husker også at der var en høj meget tynd fyr der dannede par med en tynd lyshåret pige ombord

...
13.10 | 13:41

du kan finde billedt under skibs foto 2
har selv sejlet med Banana fra nybygning

...
Du kan lide denne side